פרופ' תדיר-אנא השב-אובדת עצות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

11/01/2009 | 13:04 | מאת: מבולבלת וחרדה

שלום רב, רקע - בגיל 29, לפני כניסה להריון, התגלה באולטרסאונד ובהיסטרוסקופיה אבחנתית שרירן בגודל 2.5 סמ בקיר ימני קדמי שבלט בחלל. לאחר לבטים, הוחלט לא להסירו, ונכנסתי להריון. בחודש 6 החלו ההפתעות הלא נעימות - צירים מוקדמים, בחודש 7 אושפזתי במעקב סיכון גבוה. ילדתי בקיסרי חירום (מצג עכוז) בשבוע 35 משקל לידה 1680 iugr. אנחנו במעקב אנדוקרינולוג. נזקקתי ל 2 מנות דם מיד לאחר הלידה, ודיממתי חודשיים. עם סיום הדימום החלה הפרשה וכאבים, נותחתי שוב עקב מיומה נסנס. נשאר גבעול מהשרירן, וצלקת מהקיסרי. נמסר לי שייתכן שהשרשות באות יהיו נעוצות. שאלה - אם תהיה שלייה נעוצה, האם זה אומר שאחרי הריון נוסף לא אוכל ללדת שוב? היום בגיל 32 אני רוצה להכנס שוב להריון. אציין גם שאני לוקחת גלולות מינס כבר כשנה וחצי. נשלל הימוברופיליה. שוב הברזל נמוך למרות שאני נוטלת ברזל ובמעקב בדיקות דם בנושא. כמו כן, באולטרסאונד אגן קטן, התגלה שרירן נוסף, בגדול של מספר מ"מ, ונמצא בתוך הדופן, ולא בולט לחלל. הרופא שלי אומר שבהיסטרוסקופיה לא יראו אותו בכלל, ושלא צריך להסירו. וההמוטולוג ממליץ לראות מומחה אולטרסאונד לבדיקה מעמיקה יותר. שאלותיי - האם יש צורך בהמשך בירור (מומחה כלשהו - של שרירנים וכדומה)? האם צריך לעשות משהו לפני כניסה להריון? האם צפויים סיבוכים? ואם כן, איזה? ממתינה לתשובתך, בכבוד רב ותודה מראש אני - המבולבלת והחרדה

11/01/2009 | 13:07 | מאת: מבולבלת וחרדה

באולטרסאונדים בהריון לא ראו את השרירן בקיסרי ראו את השרירן שגדל ל 7 ס"מ שאלות נוספות בבקשה - האם יש לו קשר לבלגן שהיה - עכוז, iugr וכו'?

11/01/2009 | 13:08 | מאת: מבולבלת וחרדה

ולפני ההריון הקודם לקחתי גלולות מילונט כ-8 שנים

שאלתך מורכבת ממגוון רחב של שאלות וספק אם ניתן להתייחס לכולן בדרך זו באופן אשר יהיה גם מקצועיף גם רלוונטי, וגם יסיר את חרדותיך באופן שיתבסס על רפואה נכונה. בכל מקרה אתייחס לאותן שאלות בעלות גוון כללי\ שהרי הפורום פתוח לציבור כולו. צירים מוקדמים: עלולים להיות קשורים לנוכחות השרירן שהיה אז ברחם, אך לא בהכרח. הדימום: סביר להניח שהיה קשור לשרירן אשר נכרת לאחר מכן. שרירן על גבעול, ומיומה נסנס (שרירנים מס' 4 ו-6 ברישום באתר - http://www.myoma.co.il/Html/were.htm היכן זה נמצא?). שיליה נעוצה (למי שאינו/ה מבין/ה) שיליה החודרת את שכבות שריר הרחם ועלולה להוות בעית דמום לאחר הלידה: הדבר אכן שכיח יותר בעקבות נתוח קיסרי אולם אין לראות בכך נושא מאיים. שילוב מיומה או גדם גבעול אינו בהכרח מאיים. בכל מקרה יש להקפיד על מעקב מסודר על מנת להבטיח ייעוץ ומעקב כנדרש. בתקווה שחששותיך (לפחות חלקם) נעלמו. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות