מיומה על גבעול- שאלה לפרופ תדיר

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

17/11/2016 | 01:00 | מאת: roni22

שלום פרופ' יונה תדיר! שלום וברכה! אני בת 33, נשואה טריה מזה חצי שנה, ללא ילדים. במסגרת בדיקות מקדימות שעשינו לטובת תהליך IVF+PGD התגלתה אצלי המיומה עם המאפיינים הבאים (מתוך תוצאות אולטראסאונד תלת מימד של הרחם): רחם בכפיפה אחורית,במרקם תקין.הרחם משוך כלפי הצד האחורי של האגן עקב שרירן בגודל 5 סמ על 5 סמ על גבעול ברוחב כ 1.9 ס"מ בדופן אחורית עליונה של הרחם (קרקעית ודופן אחורי). כעין משקולת התלויה על קרקעית הרחם וגורמת לרחם כפיפה אחורית. השרירן לא קשור לדופן אחורי תחתון של הרחם ולא לדופן האחורי של צוואר הרחם. אנו מתלבטים האם להוציא את השרירן לפני הריון -או לא להוציא אותו? מה לגבי השלכות בדבר ניתוחים קיסריים עתידים לאחר הסרת המיומה? האם להערכתך הסרת המיומה היא המומלצת במקרה זה? מודעים למגבלות הפורום האינטרנטי אך מאד מבקשים לשמוע את דעתך.

השרירן אמנם בגודל גבולי (לפי מה שאת מתארת) אבל שרירן על גבעול ניתן להסרה בגלות יחסית. אם אכן על גבעול אין ניתן להסירו בקלות יחסית בגישה לפרוסקופית וללא פגיעה בדופן הרחם, ולכן גם אין לכך השלכות על ניתוח קיסרי עתידי. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות