אנדומטריוזיס,טיפות שומן מהשד ומחזור רב לא סדיר

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

31/07/2020 | 22:51 | מאת: א

שלום רב דר,בת 49 מזה שנתיים עקב נימול ברגליים והחמרת כאב גב מותני וצווארי שהיו קל והחמירו בסדרת אמאראי שעשיתי התגלה בשדרה המותני ,ממצא באגן הקטן מעוגל כתבו ייתכן שייך לרחם.התחלתי אולטראסאונדים אצל גניקולוג,זרימות,וראו רחםשרירני, ציסטה, לא אמרו שזה אנדומטריומה למרות מס הפעמים שנבדקתי עקבו ואמרו שלא השתנתה בגודלה.אחרי שנתיים במעבר רופא הבנתי שזה אנדומטריוזיס.כמובן שנדהמתי וכעסתי מאד איך לא נאמר דבר כזה.מאד מודאגת.כל השנים היו לי כאבי מחזור שבהם לקחתי כדור ועבר וחשבתי טבעי.הכאב לא היה קיצוני אבל אני רגישה.במקביל שנה וחצי אחרונות מחזור לא סדיר נמשך שבוע שבועיים ואפילו הגיע לחודש.אמרו כנראה בגלל הגיל ואם ימשיך ככה נבדק בנושא ואז אם יהיה צריך גם פולשני להפסיק דימום כי נתנו פעם הקסאקפרון קמתי בלילה עם כאב בחזה חזק והגעתי למיון. כמה שאלות וסליחה על אורך ההודעה,מה אומר האנדומטריוזיס בגילי? מה יכול להתפתח?מה יכול לקרות עם הציסטה הזו?נמצאו עוד כמה קטנות.מה אם חלקים מהרירית יתפזרו בגוף או ב ריאה? נמצא לי נוזל קטן ב ריאה בארמאראי שעשיתי על גוש בגב.האם יש קשר?מה הסיכויין שהמחזור ייעלם ולא אצטרך פעולות פולשניות? מודאגת מהכל...בנוסף פרטין ירד ל5.5 לא ידוע אם בגלל הדימום הרב והלא סדיר.גסטרו שנים במעקב אמר לא משם הפרטין הנמוך.מוגבלת בלקיחת ברזל לוקחת מעט עקב עציריות כרוניות קשות.מה אומרת כל התמונה שלי?ממוגרפיה לפני 3 שנים תקינה עם רושם לבירדס 1 חזה שומני בנוסף שנתיים בלחיצת שד יוצא נוזל קטן שומני לבן ותחושה בשחי מפריעה ומורחב יותר.האם יש קשר?תודה מראש על המענה.

31/07/2020 | 22:55 | מאת: א

האם רחם שרירני בעת גילויו מצריך יותר מאולטראסאונד רגיל?קוראת פה שעשו בדיקות אחרות ולי לא.האם פספסתי משהו שלא ניתן לי?

שאלותיך מצויינות, אולם נראה שאינך מבינה מה מטרת פורום זה אשר נועד להבנת מצבים רפואיים, בהכללה, ולא תחליף לייעוץ רפואי. את מתארת גם כעסים (מוצדקים או לא) מה שאמרו לך, או לא אמרו לך, כאשר אין מידה רבה של חשיבות באשר להבדל שבין ״אנדומאריומה לאנדומטריוסיס״ בהיבט הטיפולי. במורכבות של כל כך הרבה נושאים, קשורים או לא קשורים זה לזה, מה שאת צריכה זה ייעוץ רפואי שיכלול הסבר מקיף על מצבך ומה נכון או אפשר לעשות בשלב זה. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

31/07/2020 | 23:49 | מאת: א

פרופ,ראשית ממש לא אמרו לי לא אנדומטריומה ולא אנדומטריוזיס.זה הוזכר לראשונה רק שעברתי רופא זמן רב אחכ וברור לי שזה אותו דבר. שנית העליתי הכל כי התמונה מורכבת והבחנתי פה ברופאים מקסימים שמגיבים לגולשים שלא פירטו אפילו מידות ציסטה כך שפירטתי להבנת התמונה כמה שאפשר במלואה. בכל מקרהגולשים מפרטים פה לרוב את מצבם ויש כאלה מורכב מהמון דברים כמוני ונענים אך בכל אופן אני אבדוק הכל עם רופאי החדש רק שתורים רחוקים ןלכן כתבתי פה אבל עדיין אמתין לו!

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות