קוליטיס לאחר כימותרפיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/04/2016 | 15:01 | מאת: אבי

שלום רב. אני גבר בן 46 שלא סבל מימיו מדלקות במעיים או בקיבה. לצערי,לפני כ-4 חודשים חליתי בסרטן האשך,עברתי כריתה של האשך והתחלתי לקבל טיפול אגרסיבי של 4 מחזורים של טיפול כימותרפי עקב גרורות שהתגלו בחלל הבטן. שבוע אחרי המחזור הראשון של הטיפולים,התחלתי לסבול מכאבי בטן,עמוק מתחת לצלעות בצד שמאל. הכאבים התבטאו רק כשאני נושם עמוק,מפהק,כשיש גיהוק/גרפס וכשהייתי מתהלך יותר מחמש דקות.הכאב מאופיין כדקירה באזור שמתחת לצלעות צד שמאל. עברתי במיון סי טי בטן והתברר שיש לי קוליטיס לדבריהם(ללא עצירות ושלשולים)והתחלתי לקבל טיפול אנטיביוטי חזק של פלג'ל ואופלודקס,טיפול שהחליש אותי עוד יותר וגורם לי לתופעות לוואי קשות. לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי,קיוויתי לשכוח מהקוליטיס,אך לצערי הקוליטיס חזר גם בין המחזור השני והשלישי של הטיפולים הכימותרפיים ובין המחזור השלישי והרביעי וכרגע אני סיימתי את המחזור הרביעי ונראה מה יהיה. שאלותיי בבקשה הם: 1.האם יש סיכוי,שעכשיו לאחר סיום כל הטיפולים הכימותרפיים הקוליטיס לא יחזור עוד?2.האם הקוליטיס יכול להפוך לכרוני גם אם סיימתי את הטיפולים? 3.מה הטיפול הנכון לקוליטיס חוץ מהטיפול האנטיביוטי במידה והוא הופך לכרוני ומופיע מידי פעם? תודה מראש אבי

02/04/2016 | 19:15 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

קיימות מספר סיבות לקליטיס אחרי טיפולים אונקולוגים, כמו זיהום, פגיה טוקסית לרירית בגלל הקרנות או כימוטרפיה. ממליץ השלמת בירור קולל קולונוסקופיה עם ביופסיות ותרביות צואה לחידקים , פרזיטים וטוקסין לקלוסטרידיום.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה