בדיקת קולונסקופיה למבוגר סיעודי וחלש

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/08/2015 | 08:13 | מאת: סיגלית

שלום אבי בן 84 סיעודי מלא, סוכרתי, לאחר CVA וחלש מאוד. לפני כשבוע אושפז בעקבות ירידה בהמוגלובין (6-7) וקיבל בבי"ח 2 מנות דם. בשחרור הומלץ על ביצוע קולנוסקופיה. אבי מאוד חלש ומטופל בהרבה כדורים בנוסף לסכרת. אני חוששת מאוד מהבדיקה וכן מתהליך ההכנה לבדיקה. האם יש אלטרנטיבה? האם ניתן לבצע הכנה פשוטה יותר? אודה מאוד על המלצותיכם שכן אני אובדת עצות.

20/08/2015 | 08:44 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , מבין את הדילימה ! אין אןפציה להכנה "מהירה" במקרה זה. יש אופציות אחרות לדעתי : 1. אם המטופל ירוד ,סיעודי , ולא יהיה אפשרי להכין אותו בבית אפשר לאשפז בבית חולים לצורך הכנה 2. בצוע CT בטן בשאלה של גידול אך ב CT אך אופציה זאת אינה טובה לאבחון ממצאים וסקולרים או פוליפים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה