שאלה!!!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/07/2015 | 00:49 | מאת: לי

ד"ר שלום, בת 26, סבלתי במשך שנים רבות מעצירות קשה. לפני כשנה הופיעה לי תחושת לחץ בשלפוחית שתן לאורך כל היום! ביצעתי בדיקות רבות מכל הסוגים(בדיקות מעבדה ובדיקות הדמיה) שלא מצאו כלום. נשלחתי לפיזיותרפיסטית לרצפת האגן וכשהיא בדקה לי את הבטן היא אמרה שהיא מרגישה שהמעיים דבוקות ו/או שרירי הבטן מכווצים. (אני באמת מרגישה שהבטן קשה וכשרופא בודק אותה אני מרגישה רגישות/לחץ מסוים. רופא כירורג שלל שאין לי פקק צואה, בדיקת CT בטן אגן תקינה ובדיקת קולונוסקופיה שעשיתי בשל העצירות לפני 9 שנים תקינה. שאלתי היא האם תופעה כפי שציינה הפיזיותרפיסטית בה בשל העצירות היא מרגישה שהמעיים דבוקות או דחוסות ואיבדו מהתנועתיות שלהן מוכרת ויכולה לגרום ללחץ תמידי על שלפוחית השתן והאם יש טיפול לכך?

לא יודע למה התכוונה הפיזותרפיסטית ואיך איבחנה. המלצתי כי תפני באופן מסודר לגסטרואנטרולוג באזור מגורייך ישנן מרפאות המתמחות בבעיות של רצפת אגן התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה