בריחת ברזל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/02/2015 | 16:28 | מאת: רותי

שלום רציתי לשאול על ביתי בת 16,יש לה כנראה בריחת ברזל יש לה 7 פריטין אבל אין לה מחסור בוויטמין B12, איזה ברור הייתם ממליצים לעשות, כרגע הרופא אמר שנראה לו שזה מהתזונה אבל לדעתי אם זה מהתזונה אז לא היה לה ויטמין B12 תקין(400) אני חוששת שיש סיבה שלא עלו עליה. אציין שלא מתלוננת על כאבי בטן או דימום מוגבר במחזור,רק על כאבי ראש ועצמות ומרגישה חולשה וסחרחורת. אשמח מאוד לקבל תשובה.

ברוב הפעמים חוסר ברזל אצל נערות נובע מאיבוד במחזור. להשלמת בירור יש להתחיל בבדיקות לא פולשניות כגון בדיקת דם לשלול צליאק. בהתאם לתוצאות לשקול צורך בבדיקות אנדוסקופיה בכל מקרה להשלים ברזל. לפנות לגסטרואנטרולוג באופן מסודר התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה