קשה להבין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/05/2014 | 21:35 | מאת: יותם

יש לי בעיה מדי כמה חודשים אני מקבל כיווץ של הבטן עם כל הסימנים של שיתוק מעי או חסימת מעיים ! כמו בספרים. איני סובל מעצירות כלל! יציאה כל יום! קולונסקופיה תקינה גסטרוסקופיה תקינה. באותו זנן יש קושי לפלוט גזים יש בחילה עוויתות לוחצות שנעצרות פעם סה היה בטן התחתונה ואז התנתי לילה בלי חום ולקחתי פפברין וזה עזר! בזמן שזה קורה זה כמו שמשוקלת אדירה לוחצת על הבטן! לפעמיים עם מיגרנה איומה ! האם יתכן שזה קרון? מומחה בעבר אמר מעי רגיז ורגישות נוירולוגית במעיים. אבל מאז קרו המקרים החמורים האלה ואני לא מבין מה הסיבה! האם צילומי רנטגן יעזרו? האם כמה ימים אחרי המקרה זה ניתן לאבחון בצילום? או רק בעת החסימה עצמה? אני מנסה להמנע מללכת לבית חולים! בגלל שתוך כמה ימים זה הסתדר במקרים קודמים. שאלה האם העובדה שלמרות שיש לי יציאות סגירות דלמות יום יומיחם לפני החסימה הזו יש שלשול ורפלוקס חזק ואז החסימה מופיעה. האם זה יכול להיות סימן לגידול במעי הדק או שרק חסימה שמשתחרת כי כפי שציינתי זה חוזר ואז יציאות סדירות. אבל בזמן שזה קורה זה כמו שכתוב חסימה טי פליטת גז קפאון של הבטן מפחיד!

אירוע של חסימת מעיים דקים זמנית, מדי כמה חודשים, אפשר לאבחן בזמן החסימה עצמה, באמצעות צלומי רנטגן של הבטן. אחרי כן לא בטוח שאפשר למצוא רמז לבעיה. אך בכל מקרה בדיקות הדמייה של CT מיוחד עם שתיית חומר ניגודי או MRI יכולים ללמד משהו על מצב המעי הדק.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה