טשטוש בבדיקת קולנוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/11/2019 | 23:20 | מאת: יניב

שלום כשמבצעים טשטוש (טשטוש וסדציה זה היינו הך, נכון?) למשל בבדיקות גסטרו וכדו', האם בכל משך הזמן מטפטפים את חומר ההרדמה או נותנים מראש מנה שמשפיעה לכך וכך זמן? וכן, אם רוצים להפסיק את הטשטוש מסיבה כלשהי (למשל מצוקה נשימתית וכדו'), האם פשוט מפסיקים לתת חומר והמטופל חוזר להיות ערני או שזה משהו שלוקח זמן עד להתעוררות? תודה

החומר ניתן בפושים כלומר זריקןת קטנות במהלך הבדיקה. במצב של דיכוי נשימתי או ירידה בדופק ולחץ דם האפקט חולף כעבור מספר דקות ללא צורך במתן תרופה שסותרת את פעילות ההרדמה . פשוט נותנים תמיכה נשימתית , נוזלים ולא מוסיפים יותר סדציה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה