תופעות לוואי לטיפול בליקובקטר פילורי ודלקת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/11/2019 | 17:36 | מאת: איתי

שלום רב גיל 40 אני מטופל בטיפול מרובע נגדר הליקובקטר פילורי, ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה, נקסיום, קארין, פרוטוציד, מוקסיפן פורטה. היסטוריה משפחתית - 48 CRC בדיקות דם וכבד - תקין (נשלל GTT/ALK) קולונוסקופיה - בדיקה תקינה גסטרוסקופיה - gastritis-mild, diffuse, בגוף הקיבה יש היפרהמיה, תריסתון כולל חדר יורד תקין להבנתי מתאים לתסמינים של דלקת קלה בנוסף לחיידק, נלקחו 2 ביופסיות, H.pylori associated moderaty active antral and oxyntic gastritis H.pylori associated moderaty active oxyntic gastritis אני ביום העשירי לטיפול, עד כה תחושה שהטיפול אכן עוזר, שכיחות הכאבים / תחושת אי הנוחות פחתו משמעותית, הבוקר (יום 10 לטיפול) קמתי עם כאבי בטן ומאז אני משלשל, באחת מהיציאות נראה שיש מעט גוון אדום באופן רירי בלבד, לאחר מכן ללא צבע חריג, אני מקפיד על שתייב מרובה, שתן בהיר מאד, בשלב הנוכחי עדיין יש כאבי בטן ספורדיים, ידוע לי שצואה רקה ותחושות במהלך הטיפול יכולות להיות תופעות לוואי של הטיפול, 1. האם סביר שלאחר 10 ימים של טיפול והטבה יש רגרסיה ? 2. לאור הכאבים והשלשולים, האם זה חריג / מחייב בירור דחוף ? יכול להיות קלקול קיבה שאינו קשור. 3. האם נדרש לפנות שוב לרופא הגסטרו שנתן את הטיפול או להמתין לסיומו כולל תוצאון תבחין נשיפה לאחר שבועיים. בתודה מראש

הגיוני שתסבול מתופעות לוואי , אפשר להיעזר בפרוביוטיקה וקל בטן זה יחלוף

03/11/2019 | 17:22 | מאת: המשך

תודה על המענה המהיר, 2 שאלות 1. אני משלשל כבר יומיים עם גוון אדום של דם, היום שללו cd ובדיקות הדם תקינות, רעיון ממזה זה יכול לקרות ? 2. האם צריך מרשם לקל בטן ?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה