תסמונת המעי הרגיז - טיפול בקלבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/11/2019 | 04:20 | מאת: ליאור

שלום, בן 25, סובל כשנתיים מתסמונת המעי הרגיז ללא החלמה עם תקופות קצרות של רגיעה. הייתי אצל גסטרולוג שאבחן את התסמונת, והמליץ לקחת פוליאתילן גליקול פעמיים ביום וטיפול בפרוביוטיקה. אני כותב שאלה זו לאחר כ-4 חודשים ללא שיפור. תופעות של נפיחות משמעותית בבטן, תחושה של אי-נוחות ו"דגדוג" בבטן, עצירות דומיננטית (שלשולים רק לאחר לקיחת פולתילן גליקול), חוסר התרוקנות מלאה ולעיתים ירידה בתיאבון. מקפיד על אכילת פירות וירקות ועל פעילות גופנית פעם בשבוע. אך זה עוזר במידה מועטה. בנוסף, נוטל פרוביוטיקה ג'ארו דופילוס שעוזרת לעיתים בתסמינים של נפיחות, אך לא משמעותית. לאחר לקיחת קלבטן פורטה (ביסמוט סובסליצילאט) הורגשה הקלה משמעותית מיד לאחר יום וכן היציאות הפכו סדירות וקלות. שאלתי היא האם לקיחת התרופה היא מומלצת והאם היא מתאימה לטיפול אם הוקל לי? מכיוון שנטלתי אותה על דעת עצמי. ואם כן, מהו המינון המומלץ מטעמך? האם ניתן להסיק מהשיפור שמקור הבעיה הוא בקטריאלי במעי? תודה רבה.

לא לוקחים קל בטן מעבר לחודש ימים תפנה שוב ליעוץ גסטרו מסודר על מנת להתאים טיפול . בלי לדעת איזה בירור עברת קשה לתת לך המלצה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה