צבירת נוזלים בגוף לאחר ניתוח חסימת מעיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/10/2019 | 14:39 | מאת: איתן

היי, בן 32. לפני 8 שנים עברתי כריתה של 25 ס"מ מהמעי עקב חסימת מעיים (מיקום הכריתה היה באזור החיבור בין המעי הדק לגס). לאחר הניתוח התחלתי לסבול מתחושה כרונית של מלאות ונפיחות בבטן הכוללת חוסר תיאבון וחוסר חשק לאכול עם יציאות רכות ותנודות מאוד קיצוניות במשקל. לאחר מספר פעמים בהם קמתי רזה יותר במספר קילוגרמים בן לילה הבנתי שאלה בעצם נוזלים ולאו דווקא השמנה. המצב הזה מפריע לי מאוד ומעיב מאוד על איכות החיים שלי. בביקור אצל גסטרו לפני 5 שנים לא נמצא דבר, גם לא בבדיקת קולונוסקופיה. עשיתי כבר כל בדיקה אפשרית (ספירת דם כללית, סוכר, שומנים, איסוף שתן, אלקטרוליטים, תפקודי כליות) וכלום, הכל יצא תקין. הליקבוקטר פילורי נשלל. בבדיקת צואה הודגם חיידק בלסטוציסטיס הומיניס וטופל באנטיביוטיקה אך ללא שיפור במצב. שמתי לב שהמצב הזה יכול להימשך חודשים ללא שינוי כשדווקא שינוי פתאומי בתזונה יכול "להוריד" את כל המים מהגוף. למשל, לאחר אכילה של הרבה חטיפים מלוחים אני יכול לקום להשתין כמה וכמה פעמים במהלך הלילה ולקום בבוקר כשכל הנוזלים ירדו מהגוף. אני באמת אובד עצות, נמצא כבר על סף ייאוש ומתקשה מאוד לנהל את חיי ככה. מה ניתן לעשות?

חמש שנים זה הרבה זמן יש מקום לחזור על בירור גסטרואנטרולוגי מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה