בדיקת גסטרו אנדוסקופיה- בהמשך

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/08/2019 | 11:07 | מאת: ניצן

דו"ח אנדוסקופיה גסטרוסקופיה 06/08/2019 | 19:23 | מאת: ניצן לאחר תקופה ארוכה של גיהוקים, שובע מוקדם, "היסתמות", בטן "מפוצצת" וירידה של למעלה מ-10 ק"ג במשקל, בוצעה בדיקת אנדוסקופיה- גסטרוסקופיה. הנה הממצאים: ושט: ושט ומעבר ושט קיבה בגובה 46 ס"מ תקין. קיבה: כולל היפוך- אודם ובצקת דיפוזיים, ארוזיות נודולריות בודדות באנטרום, ביופסיה אנטרום וגוף הקיבה. תריסריון: בצל התריסריון וחלקו השני- רירית תקינה, ביופסיה. אבקש להבין את פיענוח הממצאים "בעברית פשוטה" וממה נלקחו הביופסיות. תודה תשובת מומחה | מאת: ד"ר סוקי מוחמד 11.08.19 | 09:32 (0) דלקת קלה בקיבה, ביופסיה משני האזורים השונים בקיבה. 11/8/19 11:03 שאלת המשך מניצן ד"ר סוקי תודה, מאחר ובדיקת הגסטרו העלתה שיש כהסברך, "דלקת קלה בקיבה", אשאל בהמשך: מהן התרופות המומלצות כבר בשלב זה? כעת אני מקבל רק כדור "נקסיום 40 מ"ג" וזאת לפני האוכל. ניראה שזה לא מספק. להמלצתך מאד אודה, ניצן

ל'דלקת קלה בקיבה' נקסיום אמור לעזור. הייתי שוקל להרחיב את הבירור, לדוגמא משלים הדמיה בטנית להמשך בירור ירידה משמעותית במשקל. באם נקסיום במינון הזה בינתיים לא עוזר, אפשר להעלות את המינון, להמתין לתגובה חודש ימים, או להחליף לתרופה אחרת מקבוצת ה-PPI, כגון לנטון או קונטרלוק.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה