צואה נפוחה ומסריחה עזרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/08/2019 | 10:32 | מאת: דקלה

שלום רב, שלום אני בת46 .בריאה ולא נוטלת תרופות. עשיתי בדיקת צואה לפני מספר חודשים והתגלה לי טפיל בשם בלסטוציטיס הומיניס. ולא לקחתי טיפול.הצואה שלי בערך פעמיים בשבוע.צואה בצבע חום כהה מאוד תפוחה,מסריחה ואולי שומנית.אינני סובלת משילשולים בדרכ צואה רכה ולפעמים עצירות עם מאמץ רב.סליחה על התיאורים.האם לדעתך תתכן בעיה בלבלב?האם יש צורך לבדוק את רמת השומן בצואה לדעתך? האם בכלל מדובר בבעיה? תודה רבה

01/08/2019 | 10:37 | מאת: דקלה

כמו כן עשיתי קולנוסקופיה לפני שנתיים.היו שני פוליפים שנכרתו והגסטרו ביקש שאחזור על הבדיקה כל ארבע שנים. האם תיתכן בעיה בקיבה?

01/08/2019 | 12:04 | מאת: דקלה

כמו כן עשיתי גסטרוסקופיה וקולנסקופיה ביחד. המון תודה רבה לך.

צואה שומנית יכולה להצביע על הפרעת ספיגה או עיכול במערכת העיכול. יש לפנות לרופא לצורך הערכה מסודרת בשאלה של בעיות אלו שתכלול אנמנזה, בדיקות דם וצואה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה