קרוהן, תת תזונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/12/2018 | 16:51 | מאת: שי

שלום עקב תת תזונה ותת משקל ( כנראה מקרוהן - זה בבירור ) אבצע בימים הקרובים בדיקת ויטמינים. ויטמין B1 B6 E בדיקת B12 וחומצה פולית. האם בעת ביצוע בדיקות כמו B12 או ויטמינים אחרים התוצאה מעוותת במידה ובימים לפני כן לוקחים מולטי ויטמין כללי כמו צנטרום או שותים אנשור? או שמספיק להיות בצום 12 שעות לפני הבדיקות ואפשר יום לפני כן לקחת ויטמינים כרגיל? עליי לדעת אם יש צורך להפסיק 4-5 ימים אנשור וויטמינים ( וחבל לי ) בשביל בדיקה אמינה. רופא המשפחה אמר לי שלא צריך יותר מצום, הדיאטנית אמרה שאולי צריך 3 ימים בלי ויטמינים ואנשור ודיאטנית אחרת אמרה לי שצריך שבועיים! בלי שום ויטמינים ושום אנשור אחרת התוצאה לא אמינה. אשמח לדעתך המקצועית תודה

כנראה כולם צודקים, הגוף שלנו מאחסן את הוויטמינים שציינת בטווחים שונים הנעים בין ימים לחודשים, מכאן שצום קצר ישפיע על תוצאה של חלק ולא על חלק אחר. יש לשאול את מי שהפנה אותך לבדיקה, תלוי מה השאלה שלו בבדיקה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה