עצירות כרונית ונפיחות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/02/2018 | 17:53 | מאת: daniel

דן שלום מזה מספר חודשים יש לי עצירות נפיחות וגזים היציאות נראות בין סוג 1 ל-3 או 5 ולפעמים גם צרבת (גרפסים תקועים או לא יוצאים עד הסוף) רוב הזמן יש מאמץ ביציאה ולפעמים לא יוצא בכלל למרות מאמץ מוגבר כאילו שזה תקוע ולא זז בן 26 גובה 175 משקל 57 ו BMI 18.5 פעילות 10-15 דק מתיחות וקפיצות בבוקר וקצת במהלך היום מים חצי ליטר ביום סיבים 80 גר' קווקר 6-7 ירקות 2-3 פירות וקצת לחם/אורז מלא 1. העצירות בגלל יותר מדי או קצת מדי סיבים? מה לשנות בתזונה? 2. אם העצירות תימשך זה יכול לגרום לגידול?

21/02/2018 | 08:51 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, עצירות יכולה להגרם מסיבות שונות וקיימים קריטריונים שונים המסווגים תתי סוגים של עצירות ומכך נגזר גם הטיפול. בשל מגבלות הפורום, אקצר ואומר שבשלב הראשון צריך לראות שאין דגלים אדומים, הBMI שלך גבולי ומחייב בירור. בשלב הראשון: חובה מעבר עם דיאטנית על התזונה שלך ובירור מעבדתי בסיסי מטאבולי והורמונלי (כגון הורמוני תריס) - תתאים לך דיאטה נכונה. חשובה שתייה מספקת לפחות 2 ליטר ביום, פעילות גופנית, סיבים לא מסיסים לפחות 30 גרם ביום (מזון/תכשירים כגון נורמאלקס 17 גרם עד פעמיים ביום). במידה ולא עוזר ניתן להעזר בלקסטיבים אוסמוטיים. במידה ולא עוזר, יש לגשת לבירור מסודר במרפאת גסטרו לשקו קווי בירור נוספים, אנדוסקופיה, מנומטריה, זמן מעבר ועוד ועוד.....

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה