התקפים לא ברורים-סבל מטורף

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/02/2018 | 15:38 | מאת: דניאלי

שלום רב. בת 43.עודף משקל קל.לפני שנה בגסטרוסרופיה דלקת בושט ודלקת בינונית בקיבה(גסטרטיס כרןני). לקחתי מלוקס ולוסק ונקסיום. אז מדיי פעם כאבים ברום הבטן ובבית החזה משמאל. אני במשך שבוע חולה בשפעת שעברה. בבוקר התחילו לי כאבים בוערים ברום הבטן בעירה בחיזה כמו מי אש צרידות בעירה בגרון שמקרינה לפנים ליזה לכתפיים סבל גדול.מלוקס אומפרדקס כלום לא עוזר. מה עושים??? מה זה יכול להיות???מה לעשות.זקוקה מאוד לעזרה. נושר לב נשלל בעבר. קשה לי לשייך את ההתקף תאוכל.הטריגר לא ברור. תודה מראש סובלת בטירוף

12/02/2018 | 21:41 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, "נושא לב נשלל בעבר"... תמיד באבחנה מבדלת, בעיקר כשיש גורמי סיכון, יש לשלול מרכיב קרדיאלי. בכל מקרה, כמובן שגם תלונות פפטיות ממקור קיבה באות בחשבון. הייתי ממקסם את הטיפול בנוגדי חומצה כגון נקסיום פעמיים ביום ניתן לשלב עם תכשירים כגון מאלוקס/פאמו' . כמו כן הייתי נמנע ממזונות רפלקסוגנים כגון קפאין, חריף, פירות הדר, עגבניות, אלכוהול. ארוחות קטנות עם הרבה מים. יש לגשת לרופא המטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה