בעיות מתמשכות וכאבים בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/10/2017 | 10:42 | מאת: י.

שלום , לפני כ-8 חודשים היו לי כאבי בטן חזקים שגרמו לאובדן הכרה, בהתחלה חשבו שזה וירוס או חיידק לאחר בדיקות דם וגסטרו ונשיפה התברר שזה בקע סרעפתי גולש + דלקת בתריסריון + דלקת בכיבה + ודלקת בושט. התחלתי טיפול קונטרולוק לאחר 3 חודשים הפסקתי כמובן שמקביל שינתי לגמריי את אורך החיים שלי, תזונה נקיה משומנים או תבלינים ללא ירקות אדומים וביצים, בגדול הפסקתי עם כל מה שגרם לי לכאבים בבטן. (נשאר רק מאכלים בסיסיים כמו חזה עוף הודו תפו"א אפוי, אורז לבן כמובן שהכל בתנור ללא שמן ותבלינים) במשך כל התקופה של החצי שנה האחרונה נפלתי דרסית במשקל 20 קילו. רוצה לציין שלפני שזה התחיל הייתי בחור בריא בן 29 מתאמן בחדר כושר 92 קילוגרם ללא אחוז שומן גבוה בכלל. לאחר שהטיפול לא עזר והמשכתי לסבול מכאבי בטן, חוסר תאבון, בחילות, פניתי שוב לרופא פרטי והוא הפנה אותי לבדיקות דם מורחבות יותר ובדיקות צואה (5 סוגים שונים) בדקו לי צליאק, דם סמוי , טפילים , וכו' וכל הבדיקות חזרו תקינות. כבר התחלתי לחשוב שאולי הכאבים בראש שלי וזה פסיכוסומטי, אך לא וויתרתי נסעתי לרופא מומחה פרטי והוא בדק אותי שוב הוא אמר לי שהשילוב שלקתי נורופן (התחלתי לסבול מכאבי ראש ועייפות) בהתחלה בגלל שינוי התזונה והשילוב של הנורופן עם הקונטרולוק לא טוב וכו'. בקיצור שלח אותי לעשות שוב גסטרוסקופיה אז שלשום עשיתי אותה כמובן נלקחה ביופסיה ועדיין אין תשובה אבל הגסטרולוג כתב: "נבדקו: ושט+קיבה+תריסריון+תרגיל היפוך ממצאים: ושט - דלקת מינימלית LES בגובה 40 ס"מ עם בקטע קטן גולש, קיבה דלקת דיפוזית בחומרה בינונית , תריסריון תקין, מעי דק תקין. מסקנות: גסטריטיס - בינונית + אזופאגיטיס קלה+ בקע סרעפתי קטן גולש (בצירוף תמונה). שוב המליץ לPPI. אני עדיין ממש סובל מכאבים בבטן למעלה ולמטה, יציאות לא סדירות, מידי פעם היציאות הם רכות ומלוות בכאבים ממש חזקים והרגשה פיזית נוראה (זיעה קרה) . במשך שמונת החודשים הללו איבדתי משקל גדול, חשק לספורט וזה פגע לי באיכות החיים בעבודה ובחיי היום יום שלי, אשמח לייעוץ לטיפול כלשהו? אולי המלצה לכיוון נטורופאתי כלשהו ? (שמעתי שכדורי שורש ליקוריץ - שוש קר ממש טובים לשיקום ריריות דלקתיות או כורכומין). אשמח להמצלמה כלשהי לבדיקה נוספת או כל דבר אחר.. תודה מראש

25/10/2017 | 04:44 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, חסר מידע בשאלתך לגבי בירור נוסף שעשית כגון בדיקות הדמייה, מעבדה מלאה, האם ישנם סימנים אובייקטיביים אחרים המהווים "דגל אדום". אין ספק שהירידה הלא מכוונת במשקל מהווה דגל אדום בפני עצמה. מכיוון שאתה כבד בבירור גסטרו- ממליץ שהרופא שעוקב אחריך ומכיר את כל הנתונים, יבצע את ההערכה לגביך. בכל מקרה, במידה וממשיך עם יציאות לא סדירות/שלשולים ניתן לשקול קולונוסקופיה. בדיקת נשיפה לSIBO וכד'. לגבי טיפול "טבעי" אני נמנע מלהגיב במסגרת פורום זה. ישנם תכשירים רבים, חלקם יכולים להיות בעייתיים מאוד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה