המשך בירור כאבי בטן..

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/10/2017 | 02:05 | מאת: עדיין סובלת

שלום, לפני מס׳ חודשים פניתי אליכם להתייעצות, אצרף את שאלתי: שלום, אני משרתת בקבע, מזה כשנה וחצי סובלת מאפיזודות של שלשולים ועוויתות חזקות מאוד בבטן. היציאות מאוד מימיות, לעיתים גם מבלי לאכול יש יציאות.. ישנם ימים בהם הכל בסדר, אבל אני תמיד בחשש שמא פתאום יבוא איזשהו "התקף" - יכול להיות עניין של 2-6 יציאות לא תקינות ואז חוזרים לסדר היום, אבל לרוב מדובר בכ3-5 ימים. הופניתי ע"י רופאת היחידה למס' בדיקות דם בכמה חודשים בפרק זמן של שנה, מדי פעם ניתן לראות ערכי CRP גבוהים מהנורמה ולעתים ערכים תקינים, ערכי B12 וחומצה פולית נמוכים, בנוסף נבדק אלבומין פעם אחת והתוצאה הייתה תקינה. חשוב לציין כי אבי אובחן כחולה צליאק בגיל 53, לכן הופניתי גם לבדיקות הנוגדנים בדם IgA וגם tTg - שתיהן תקינות. החל ממאי 2016 נמצאת בבירור גסטרואנטרולוגי, שם הסביר לי הרופא כי זה נשמע כמו תסמינים של IBS ונרשם לי "קולוטל". הקולוטל החריף את התסמינים ולכן לאחר כחודש וייעוץ עם רופאת היחידה הוחלט להפסיק את השימוש. הופניתי לבדיקת קולונוסקופיה (עם אילאום) לשלילת דלקות שיצאה תקינה ולא נלקחה ביופסיה. זמן ההתאוששות מהבדיקה היה ארוך מהרגיל - שבועיים בהם עדיין היו כאבים לאורך המעי עם שלשולים ותחושת נפיחות, אך מאז המצב השתפר, עד לא מזמן כאשר השלשולים והכאבים חזרו... רציתי לבקש הכוונה רפואית לכשאחזור לרופא הגסטרו - האם לדעתך זהו באמת מעי רגיש או שיש לבצע עוד בדיקות לשלילת דלקות במקומות נוספים במערכת העיכול? האם זה יהיה חכם לבקש לעבור בדיקה עם קפסולה אנדוסקופית? -אני רוצה לציין עוד מספר דברים: 1. בחודש יולי האחרון החלו כאבים בשורש כף יד ימין, בדיקת us תקינה של המפרק לכן הרופאה קבעה כי מדובר בדלקת פרקים שצריכה לחלוף מעצמה. בדיקת דם הראתה מחסור חמור בויטמין בי12 וחומצה פולית, אך לא נבדקה ספירת דם לבירור אנמיה.. 2. לפני שבועיים סיימתי טיפול אנטיביוטי ממושך (4 שבועות שבהן החלפתי 3 סוגים), ומאז חזרה הדלקת בפרק כף היד. 3. כל זאת בנוסף להתקפי השלשולים שממשיכים לבקר מדי פעם, בעיקר בלילות.. טרם חזרתי לרופא הגסטרו הודות לרפואה הצבאית.. שאלתי הפעם היא יותר דרמטית: האם לדעתך מדובר במעי רגיז או במחלה רצינית יותר? תודה מראש על התגובה

25/10/2017 | 04:33 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, ייתכן ומדובר במחלת מעי דלקתית, ממליץ בדיקת קלפרוטקטין בצואה, המשך מעקב גסטרואנטרולוגי וגסטרוסקופיה עם ביופסיות תריסריון. בהמשך ניתן לשקול קפסולה, אכן. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה