דלקת במעי הדק מזה שנה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/10/2017 | 16:33 | מאת: דן

שלום ד"ר, אשמח אם תיתן לי את חוות דעתך. (בן 20) לאחר שנה של בירורים הוחלט שאני חולה צליאק (לא חד משמעי) השאלה שלי היא כזו- אם בבדיקת צואה לא נמצא חיידק,בגסטרוסקופיה נשלל קרוהן וקוליטיס,CT בטן יצא תקין,נוגדני אנטיTTG יצאו גבוליים (חיובי חלש) בבדיקה ראשונה(כשאני אוכל גלוטן) ולאחר שנה ללא גלוטן הבדיקה שלילית,שתי בדיקות אנדוסקופיה הראו דלקת קלה,האחת לפני דיאטת גלוטן האחת אחריה,התסמינים הינם צואה רכה ושומנית ובטן נפוחה,HLA חיובי לצליאק גנטית, אין שיפור בתסמינים עד היום. האם ישנה עוד סיבה שלא נבדקה שיכולה לגרום לממצאים הנ''ל או האופציה היחידה היא צליאק שהתפרץ בגיל 19

21/10/2017 | 23:08 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, חשוד מאוד וככל הנראה צליאק. עם זאת ממליץ לשלול במקביל בעיות כגון SIBO- שגשוג חיידקי מעי דק וולטפל בהתאם, יכול להוביל לשיפור ניכר בתסמינים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה