גסטרוסקופיה עם ביופסיות וברזל נמוך

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/10/2017 | 00:26 | מאת: בת 23

שלום. לאחר תרומת דם ב4 לאוגוסט ירדה הספירה וההמוגלובין ל10.5 והפריטין ל4.4 (המוגלובין לפני 12.6 ןפריטין 8) לדעתו של רופא המשפחה שלי אלה ערכים נמוכים מאוד ובמיוחד הפריטין שלא אמור היה להיות מושפע ויש להעלותם כמה שיותר מהר. הוא הסביר שאילו הספירה לא תשתפר עד סוף החודש תחת כדורי ברזל ישקול איתי עירויי ברזל. ביום ראשון חזרתי על הספירה וההמוגלובין נשאר אותו הדבר כמו בחודש שעבר, 10.7, וההיפוכרומיה הכפילה את עצמה מ9.8 בחודש שעבר ל19.9 תחת פריפול כבר שבועיים. ESR 25 ׁ(לפני חודש היה 11). בינתיים מרגישה סחרחורות וכאבים עם לחצים מעיקים בחזה (מרגיש כמו דלקת גרון, אך בכל החזה האמצעי עד ללוע, מופיע כמה פעמים בשבוע לשעות כבר חצי שנה). כמו כן קוצר נשימה במאמץ. יש לי גסטרוסקופיה עם מרדים (בגלל אסתמה) בקרוב עם ביופסיות מהקיבה והוושט, בשל הכאבים האלה בחזה וצרבות כבר חצי שנה פלוס (חשד לEOE, נשמע לך מתאים לתסמינים שלי?), יכול להיות שבשילוב כל הגורמים האלה הבדיקה תידחה? האם יש סיכון מוגבר לדימום עם ביופסיה מהוושט? האם לדעתך המצב באמת מחייב עירויי ברזל? ללא הריונות מתוכננים בקרוב. תודה

05/10/2017 | 15:59 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, לEOE אין תסמינים ספציפיים (קושי בבליעה, תחושת רפלוקס, food impaction ועוד..., אך בגלל הרקע שלך (אסטמה וגילך הצעיר) העלו חשד לאבחנה זו. לא רואה סיבה לדחות את הבדיקה שלך. בכל ביופסיה יש סיכון לדמם קל אך הסיכוי לסיבוך משמעותי הינו נמוך מאוד, על אך שמהושט הסיכון מעט יותר גבוה. ממליץ להתקדם בתכנית כפי שהיא, לעבור על הדיאטה שלך, בדיקת גניקולוג לגבי דימומים וסתיים משמעותיים, סרולוגיות לצליאק! ולבסוף לשקול גם ייעוץ המטולוג לאחר הבירור הבסיסי. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה