בצוע סיטי בטן מעי דק בעיקר.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/09/2017 | 20:06 | מאת: איתן כהן

אבי מעל 80 לאחר שבץ במוח. נדרש לעבור בדיקות לשלילת ממצאים במעי הדק בעיקר. נאמר כי מזריקים יוד וחומר שגורם להרחבה במעי. ולאחריו שלשול. האם ניתן לבצע צילום סיטי זה בלי היוד והחומר הנוסף רק הדמיה? מה במצב ללא החומרים האלה ניתן לראות? חסימות במעי דק גידולים או שחבל על המאמץ ולא לבצע בכלל. בדיקה זו ניתנה כברירת מחדל שלישית בעדיפות לגביו.אנחנו מנסים ללכת בברור במינימום סיכונים. שאלה טכנית נוספת הרחבת כלי דם שגורם היוד יכולה לגרום לבעיות כלשהם כיוון שהוא כבר עבר דימום מוחי. תודה

28/09/2017 | 11:37 | מאת: ד"ר מרעי אמיר

נא המשך בירור אצל גסטרואנטרולוג מטפל. אינני יכול לשלול צורך בבדיקת עזר שהומלצה ע"י רופא מטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה