גיארדיה בחילות ואבחון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/08/2017 | 21:43 | מאת: שושנה

שלום רב לאחר כחודשיים בחילות וכאבי בטן ואיבוד תאבון וחוסר יכולת לאכול ירידה במשקל 10 קילו. התקבל ממצא בצואה בבדיקת pcr גיארדיה לומבריה. טופל בפאוטוציד 2 גר ביום אחד. וחמישה ימים אסקזול 400 mg פעמים ביום. חלה הקלה לשבועיים ואז חזרו הסימפטומים בחילות נוראיות. הותחל שוב טיפול בפרוטוציד 500mg פעמים ביום .אני עדיין עם בחילות וכאבי בטן וחוסר תאבון.7 ימי לקיחה.תחושת פקק ברום הבטן.לא הצלחתי לבצע בדיקות צואה חוזרות עקב עצירות ואי אכילה. שאלות: האם ניתן לבצע בדיקת צואה עם נטילת האנטיביוטיקה וימצאו ממצאים? או יש להפסיקה וכמה זמן אחרי להבדק? מה הבדיקת צואה הטובה ביותר לאיתור הגיארדיה? (Pcr,מיקרוסקופית....)איכן ניתן לבצעה. האם מותר להפביק את האנטיביוטיקה ליפני הזמן לקחתי 7 ימים וניתנה לי ל14 יום. שכחתי לציין שהבחילות נוראיות יותר במשך הבוקר והצהרים ויש הקלה בערב.הן כל הזמן. איזה עוד סיבות יעולות להיות לבחילות בילתי פוסקות? נשלל כמובן הריון והנני בת 52. נשלל אבנים בכליות ודרכי מרה. יכול להיות סיבות הורמונליות? מה עוד ניתן ליבדוק? הבחילות נירגעו בטיפול הראשון שניתן.אך בסידרה השניה של האנטיביוטיקה אין רגיעה בבחילות .אולי גם תופעת לוואי של התרופה? איכן עושים תבחין חוט? אנטיביוטיקה אינה מפריעה? גסטרוסקופיה יכולה לתת תשובה גם ?לאזור המעי הדק העליון? סליחה על העומס תודה רבה

צריך להפסיק כל טיפול AB לאחר הפסקת של שבעיים יש לבצע תרבית צואה ל GIARDIA

02/09/2017 | 13:37 | מאת: שושנה

תודה ענקית על התשובה איכן עושים תבחין חוט? זה קיים דרך קופח כללית? יש דרך לבדיקת המעי העליון? אם בגסטרוסקופיה מיוחדת? מה זה גלולת מצלמה שבולעים וסורקת...האם זה יכול לעזור לאיבחון? סליחה על עומס השאלות אני מיואשת יש לי כמו פקק לוחץ בבטן וסבל נוראי.... תודה רבה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה