כאבי בטן + כאבים בחזה = בקע סרעפתי?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/08/2017 | 17:06 | מאת: יעל

שלום, לפני מספר שבועות הופיע אצלי כאב חזק בחזה, שהרגיש כמו משהו תפוס. זה כאב שהופיע אצלי מדי פעם מגיל צעיר, אבל תמיד עבר אחרי כמה נשימות עמוקות, שככל הנראה שחררו את מה שנתפס. (מסתבר שזה כאב שמוכר גם לאבא שלי ולאחי, כך שככל הנראה יש לנו חולשה תורשתית כלשהי). רק שהפעם הנשימות לא עזרו, ולמרות שהכאב כבר לא חזק, הוא עדיין שם ודיי מגביל. חשוב לציין, שהפעם הכאב הופיע אחרי שסחבתי משקל כבד. הכאב נמשך בהתחלה כמה ימים, ואז לכאורה עבר. ושבוע אחרי ההתקף הראשון, חזר הכאב בעוצמה חזקה יותר ובליווי של כאבי בטן. אני לא לגמרי בטוחה, אבל נדמה לי שהכאבים בחזה הם באזור הסרעפת. כשאני לובשת חזייה, הלחץ מגביר את הכאב, ונאמר לי שזה מרמז על אזור הסרעפת. בימים שהכאב היה חזק, הוא נמשל לכל האורך מקו החזייה ועד לצוואר. בימים שהכאב חלש הוא לא מתרחק מקו החזייה ביותר מכמה סנטימטרים. כאב הבטן שהופיע באותו היום עם ההתקף השני הוא כאב בבטן העליונה. כאב שמרגיש כמו רעב חזק. באותו היום, אחרי שאכלתי הכאב נחלש משמעותית, וחזר כל פעם בערך שעתיים אחרי האוכל. כרגע הוא כבר חלש יותר, אבל עדיין לא לגמרי עבר. החשד הראשוני שלי לגבי כאב הבטן היה כיב קיבה. בייחוד מכיוון שלקחתי תרופות נגד כאבי ראש שמכילות אספירין (כגון אקסידול) וקראתי שהן יכולות לגרום לכיב קיבה. אחרי שאמרו לי שהכאב בחזה הוא כנראה בסרעפת, גיליתי את האופציה של בקע סרעפתי, אשר לפי הבנתי משלב כאבים בסרעפת ובבטן העליונה. חשוב לציין, שאין לי בחילות, צרבת או גיהוקים, אשר רשומים באתרים שונים כסימפטומים של בקע סרעפתי. רופאת המשפחה שלי לא מצאה שום גורם שיכול לקשר בין שני הכאבים. היא שלחה אותי לבדיקות לב ליתר בטחון (יצאו תקינות באופן לא מפתיע) ואמרה שלדעתה הכאבים בחזה הם בריאות, ושכנראה חסר שם חומר סיכוך ובכל מקרה אין מה לעשות עם זה. לגבי כאב הבטן, לאחר שהתעקשתי, הסכימה להפנות אותי לתבחין נשיפה, שאליו אלך מחר (כך שאין לי עדיין תוצאות). אשמח לשמוע חוות דעת קצת יותר מקצועית בעניין. האם יש קשר בין שני הכאבים? האם זה יכול להיות בקע סרעפתי? ואם לא, מה זה כן יכול להיות? ואם יש צורך לקבוע תור לגסטרואנטרולוג, האם חשוב יותר שהתור יהיה בחודשים הקרובים או שהרופא יהיה טוב? (אם הבדיקה שצריך לעשות פולשנית, עדיף כמובן רופא עם המלצות, ואם יש סכנה להתדרדרות המצב, עדיף רופא שיש לו תור פנוי בתקופה הקרובה). אודה מאוד לדעתכם המקצועית והמלצתכם לגבי מה צריך לעשות. בתודה רבה מראש, יעל

כאבים בחזה נשמעים - מוסקולוסקלטלים - FIBROMYALGIA כאב בטן - מומלץ לבצע תבחין נשיפה לחיידק HP

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה