כאבי בטן עליונה מתמשכים מזה שלושה חודשים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/04/2017 | 12:07 | מאת: תאו

שלום רב, אני בן 41 מזה שלושה חודשים סובל מכאבי בטן עליונה (באמצע בדרך כלל) כאבים שמפריעים בשגרת יום ותחושה לפעמים ששורף יש גאזים וגיהוקים. לא מתעורר בלילה מכאבים אך מלווים אותי במהלך היום. פניתי לגסטרולוג אשר עשה בדיקה, לא מצא משהו קליני דחוף וציין שזה יכול להיות דספפסיה פונקציונאלית / מעי רגיש אך ביקש עשה את הבדיקות הבאות: 1. גסטרוסקופיה - תקין 2. בדיקת דם הכוללת:ספירת דם, אנזימי כבד, כליות, לבלב וקיס המרה - תקין 3. בדיקת צליאק - הילדה שלי סוכרתית וצליאקית - עדיין אין תוצאה 4. אולטראסונד בטן עליונה - ללא מצאים - תקין 5. בידקת חיידק בצואה - נמצא חיובי - קיבלתי אנטיביוטיקה (4 סוגים) במשך שבועיים , כרגע אני שבוע אחרי ומאז שסיימתי את האנטיביוטיקה אני מרגיש שהכאבים חזרו ,אולי מעט יותר ייצוין כי לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת דילוי דם בצואה והיה תקין אני מאוד לחוץ וזה מחמיר את המצב שאלתי אליך - האם אחרי כל הבדיקות שעשיתי יש צורך גם ב CT בטן או שהבדיקות שבוצעו מכסות את זה ומה ניתן עוד לבדוק

29/04/2017 | 20:43 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, התסמינים אכן יכולים להתאים לדיספפסיה פונקציונלית כל עוד אכן נשללו סיבות אובייקטיביות אחרות ואין "דגלים אדומים". צריך להמתין לתוצאת הסרולוגיות לצליאק. מומלץ לשקול תבחין נשיפה ללקטוז ולSIBO, האם PPI עוזר? ייעוץ דיאטנית. להימנע ממשקאות מוגזים, מתובלים, להשלים ייעוץ דיאטנית. לוודא ארדיקציה של החיידק. איני רואה איך CT יכול לתרום בשלב זה, אך בשל מגבלות הפורום, במידה והתסמינים לא משתפרים- לבצע הערכה חוזרת עם הרופא המטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה