ממצאי בדיקות- גסטרוסקופיה וקולונסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/04/2017 | 12:54 | מאת: מיכל

שלום, בת 40,מזה כשנה אני סובלת מהתקפים של כאבי בטן דלקתיים מפושטים בכל הבטן. יש לי בעיות ביציאות(עצירות לא שילשולים)ואני משתמשת כמעט באופן קבוע בגליצרין. עברתי קולונסקופיה וגסטרוסקופיה ולהלן הממצאים: 1. קולונסקופיה- ע"פ שסתום אילאוצקאלי מספר אבטות קטנות שנראו גם באילואום הסוםי ע"פ רירית תקינה,נדגמו. שאר מעי גס ללא ממצא פתולוגי, רירית תקינה,ללא פוליפים. 2. גסטרוסקופיה- ושט- תקיןלכל אורכו מסתיים בגובה 40 ס"מ. קיבה-רירית גוף הקיבה בתבנית אבני מרצפת עם דימומים מעטים סב-מוקוזליים כביטוי לדלקת. אנטרום תקין, נלקח אוראז. תירסריון- בצל תרסריון ולחלקו השני תקין. הבחנות שניתנו לי הן- הליקובקטר פילורי וREGIONAL ILEOCOLITIS האם תיתכן מחלת קרוהן ללא שילשולים ?(אם כבר ההפך סובלת ממחסור ביציאות) האם ייתכן כי האבטות הן רק ביטוי של אלרגיה להכנה ולא קרוהן? התחלתי טיפול משולב בהליקובקטר: מוקסיפן+קארין+נקסיום- טיפול שנראה כי מגביר לי את הכאבי בטן ועושה לי טעם מר בפה. *אציין כי ירדתי בשנה הזו 20 קילו במשקלי בדיאטה בריאה ומבוקרת (שוקלת כרגע 75) אני דיי אבודה ואשמח לדעתך. תודה רבה מראש מיכל

03/04/2017 | 06:09 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, תתכן מחלה קרוהן ללא שלשולים כתסמין עיקרי והממצאים באיליאוסקופיה אינם ספציפיים רק לקרוהן אך אכן מחשידים. ממליץ כמובן להמשיך בירור מסודר במסגרת מרפאת גסטרו ולנסות לחפש רמזים נוספים (MRE, קפסולת מעי דק, קלפרוטקטין בצואה...). לגבי הליקובקטר- חשוב להשלים את הטיפול במלואו (אכן תופעות לוואי לחלק מהתרופות כולל כאבי בטן ובחילות...) ולבמע וידוא ארדיקציה לאחר מכן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה