כאבי חזה - גסטרו או לב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/03/2017 | 22:15 | מאת: כאבים בין הלב לקיבה - דפיקות לב מהירות

יש לי בעיה מוזרה שחוזרת כל 3-6 חודשים וכבר נמשכת שנתיים. אני מתעורר בלילה בסביבות 4 בבוקר עם כאב בחזה. הכאב הוא לא בלב אלא בבטן העליונה. הכאב הוא לא צרבת ולא כאב חד אלא כאב עמום. לכאב מתלווה דופק מהיר ולא סדיר. הדופק הרגיל שלי הוא 50 לאחר התופעה הדופק עולה 100-120. בדיקות לחץ דם מראות 100/140 . בד"כ לחץ הדם שלי הוא 80/130 הבעיה נמשכת במשך 8 -6 שעות ואז נעלמת לגמרי כאילו לא היה כלום. הגסטרולוג טוען שהבעיה היא לא גסטרו. ליתר בטחון עשיתי C/T של כל האיברים הפנימיים ולא נמצאה בעיה. הקרדיולוג בקש שאעשה , אקו , א.ק.ג, בדיקת הולטר , בדיקת מאמץ והכל היה תקין. עשיתי בדיקת דם מיוחדת , יום לאחר הבעיה ע"מ לגלות האם היה אירוע לבבי. הכל היה תקין. אני ממש אובד עצות. מבקש את עזרתכם.

09/03/2017 | 14:43 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

ממליץ להשלים בירור בשני המישורים. קרדיולוגיה- להשלים מפוי לב גסטרו- להשלים גסטרוסקופיה ואולי בהמשך בדיקת מנומטריה לבדוק לחצים ותנועתיות של הושט.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה