צורך בביופסיה במקרה של רמה גבוהה של גלוטומנזה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/02/2017 | 20:39 | מאת: אלכס

לבן שלי , בן 11, יש רמה גבוהה של נוגדנים לגלוטן - 100, כפי שנתגלה בבדיקת דם לפני כשבועיים. היו גם כאבי בטן. אנחנו בהתלבטות האם חובה לבצע ביופסיה דרך גסטרוסקופיה. אישתי מצאה מאמר משנת 2012 על מחקר בנושא. המאמר : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3436057/ האם ובאיזה אופן תוכלו לעזור בהתלבטות? תודה!

שלום רב, חלק מהמומחים בתחום נוקטים בגישה זו של הימנעות מביופסיה בחולים עם TGA פי 10 מעל הנורמה ושיש להם תסמינים מאד מכוונים לצליאק. במקרה זה ההוכחה של צליאק מסתמכת על שיפור קליני חד משמעי תחת דיאטה דלת גלוטן. יש כאלו שבהקשר זה גם ממליצים על השלמת בדיקה גנטית לצליאק. ממליץ בנוסף התייעצות עם רופא גסטרו מומחה ילדים טרם ההחלטה. בהצלחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה