CT גפה תחתונה עם ובלי חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

07/11/2016 | 01:54 | מאת: Yair

שלום בן 40, לפני שנה ביצעתי צילום רנטגן רגיל לבירור כאב בברך שמאל. הצילום היה תקין, היה חשד לקרע במניסקוס, אך זה עבר. בצילום היה ממצא מקרי שהיה נראה לאורטופד כ-אוסטוכונדרומהבחלק העליון של השוק. ונשלחתי לאורטופד שמתמחה בגידולי עצם. בוצעה בדיקת CT שלא הראה ממצא פתולוגי, ונאמר לי לחזור למעקב. כעת עברה שנה, והאורטופד (מומחה לגידולי עצם) שלח אותי לבצע שוב בדיקת CT של גפה תחתונה(הכוללת ברך, כל השוק,וקרסול) עם ובלי חומר ניגוד, עם שחזורים סגיטלים וקורונאליים, בדיקה השוואתית. ואמר שאם הפעם גם יהיה תקין, אז אין צורך יותר במעקב אצלו. מה הסיבה לבצע שוב בדיקת CT אם הבדיקה לפני שנה היתה תקינה? מה זה שחזורים סגיטלים וקורונאליים? מה הסיבה לבדיקה עם ובלי חומר ניגוד? (כלומר 2 צילומים), כך גם בוצע בפעם הקודמת. האם בדיקת CT של גפה שמאלית, כוללת באופן אוטומטי גם בדיקה (צילום+פענוח) של גפה ימנית? תודה רבה

13/12/2016 | 13:48 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

האמת שלא ברורה לי הסיבה לבצע CT בשאלה של קרע מניסקוס. הבדיקה המקובלת והמומלצת היא בדיקת MRI שיכולה להדגים קרע שכזה ולעזור בהחלטה על הטיפול המתאים. בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח www.botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך