ניתוח ארתרוסקופיה - מתי נדרש ?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

27/04/2016 | 12:03 | מאת: עמית

שלום אני עוסק בספורט ונפגעתי בברך שמאל. בבדיקת ה-MRI שביצעתי התקבלה תשובה שישנו קרע הוריזונטלי PHMM עם ציסטה מניסקאלית . יש לי מספר שאלות : א. האם זה מחייב ניתוח או ניתן להתגבר על הפציעה בעזרת פיזיוטרפיה ? האם זה תלוי בגודל הקרע ? האם ניתן לדעת זאת מהMRI / ב.מהו זמן ההחלמה מניתוח כזה ?ואם ניתן לחזור לפעילות מלאה ?

05/05/2016 | 07:18 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

הי עמית, כל מקרה לגופו, לא חובה לנתח כלצקרע מניסקוס שרואים בmri, וכדאי להתחיל עם פיזיותרפיה בכל מקרה. אם הרגל ממשיכה לכאוב ההמלצה תהיה לנתח. חובה לזכור שקרע קטן יכול להפוך לגדול בהמשך, כך שאם לא מנתחים צריך להיות מודעים היטב לנושא של שמירה על הברך והמנעות ממצבים שיכולים לגרום לקרע. ד''ר בוצר www.botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך