התייעצות לגבי ציסטה על שם בייקר בברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

14/04/2016 | 15:30 | מאת: אודליה

שלום, אני בת 37 ולפני שנתיים התחילו לי כאבים מאחורי בברך עם נפיחות וקושי בתנועה, עשיתי אולטרסאונד וגילו שיש ציסטה ע"ש בייקר - אבל קטנה. הכאבים חלפו וכעת הכאבים חזרו והנפיחות עם קושי ליישר את הרגל, אביטרן עוזר מאוד, הניפחות יורדת ואין קושי בתנועה מלבד תחשות "עייפות" ברגל. באולטרסאונד גילו שהציטסה גדולה 96 מ"מ. האורתופד שלי אמר שאם זה מפריע יש לעשות ניתוח בפתיחת ברך?? אך לפי מה שאני קוראת מדובר על ניתוח ארתורספקופיה. השאלה שלי: 1.האם אין דרך אחרת לטפל מלבד ניתוח? 2. אם צריך ניתוח האם ניתן להסיר את בציסטה בארתרוסקופיה? תודה רבה!!!

20/04/2016 | 16:07 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

אודליה שלום, במרבית המקרים הטיפול בציסטה על שם בייקר הוא טיפול שמרני, הווה אומר ללא ניתוח. במקרים יוצאי דופן מנסים לשאוב את הציסטה ולהזריק סטרואידים פנימה, במידה וגם זה לא עובד והמטופל עדיין מאוד כאוב ניתן לעשות ניתוח לטיפול בבעיה באופן פתוח או ארתרוסקופי.

20/04/2016 | 21:34 | מאת: אודליה

תודה על התשובה, ומהו לרוב הטיפול השמרני?

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך