תוצאות לMRI ברך ימין

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

24/11/2015 | 23:58 | מאת: נסים הכהן

שלום, לפני כיומיים בצעתי בדיקת MRI בשל כאבים בברך ימין. תוצאות הבדיקה הן קרע במינסקוס קטגוריה 3a ( לא שאני מבין בזה) בנוסף יש ligament and plica אני כרגע נמצא בחול ובצעתי את הבדיקה בחול ולכן קשה לי מאוד להבין. השאלה שלי האם יש צורך ישר ללכת לניתוח או יש מקום לנסות טיפול שמרני במידה ואכן אני הולך לניתוח מהו זמן ההחלמה הממוצע לניתוח מסוג זה על מנת לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה. כיום עוסק בספורט באופן מלא (2-3 ריצות בשבוע כ 20 קמ בקצבים משתנים) תודה רבה

26/11/2015 | 06:08 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

ניסים שלום, אני לא ממש מבין את פיענוח הMRI שרשמת, אבל אתן לך תשובה כללית. באופן כללי, בדיקת MRI היא הבדיקה הטובה ביותר שקיימת היום על מנת להדגים פגיעות במניסקוס בברך וקרעים של רצועות. עם זאת חשוב לזכור שלא כל קרע מניסקוס שרואים בMRI דורש טיפול ניתוחי. לעיתים קרובות טיפול שמרני - פיזיותרפיה למשל יכולה להביא למצב שבו אין כאבים ואין צורך בניתוח. עם זאת, לעיתים קרובות, קרע מניסקוס קטן יכול לגדול, דבר שעלול להביא לנעילה של הברך (הגבלה קשה בישור) ואף לניתוח מסובך יותר עם שיקום קשה יותר. אני מציע להתייעץ עם האורטופד המנתח שלך בנוגע לטיפול המומלץ - האם יש צורך בארתרוסקופיה של הברך או שניתן להמשיך באופן שמרני. בהצלחה, אשמח לענות לשאלות נוספות ד''ר איתמר בוצר רופא בכיר ביחידה לברך וארתרוסקופיות ברמב''ם לקביעת תור 1700505150 www.Botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך