עזרה בפענוח בדיקת MRI ארטרוגרפיה של פרק ירך ימין

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

18/10/2015 | 10:30 | מאת: Liran Cohen

להלן ממצאי בדיקת הטכניקה: תחת שיקוף הוזרקו לתוך מפרק הירך 15 סמ"ק של תמיסת 0.1 סמ"ק גדוליניום מהול ב -20 סמ"ק סליין. לתוך המפרק הוזרקו 5 סמ"ק לידוקאין 2% עם שיפור בעוצמת הכאב (לידוקאין טסט חיובי). במישורים שונים. STIR - עם דיכוי שומן ו PD ,T1 בוצעה בתהודות MRI- בדיקת ה התוויה קלינית: בירור כאבים. ממצאים: מודגם קרע חלקי באספקט הפנימי של הלברום הקדמי-עליון, ללא עדות לניתוק הלברום. מודגם דלדול ואותות חריגים בסחוס המכסה בסמוך, הממצא מחשיד לנזק סחוסי. אין עדות לנזק סחוסי פוקאלי בראש הפמור. מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות, למעט נגע תוך לשדי באזור האינטר-טרוכנטרי של הפמור, בעל אותות בקוטר 5 מ"מ ובגובה 1.2 ס"מ, ייתכן נגע ציסטי או אנכונדרומה זעירה, דרושה ,T2 בעוצמה בינונית בסדרת השוואה לצילומי הרנטגן. ראש הירך בעמדה תקינה. המשטחים הפרקיים מודגמים תקינים. הקפסולה מודגמת שמורה. הרצועות הפמורליות מודגמות תקינות. אשמח לדעת האם המצב מחייב ניתוח ארתוסקופיה או האם יש טיפול חחלופי שמרני יותר שיביא למצב של חזרה מלאה לפעילות ספורטיבית? תודה מראש...

18/10/2015 | 11:01 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

לירן שלום, בדיקת הMRI מצביעה על כך שיש בעיה במפרק הירך הימני - קרע לברום ויתכן פגיעה סחוסית. לא נשלל מבנה עצמות שמתאים לתפס. למרות הממצאים בהדמיה, לא ניתן להחליט על צורך בארתרוסקופיה של מפרק הירך על פי הMRI בלבד ללא היסטוריה רפואית מלאה ובדיקה פיזיקלית של מפרקי הירך. באופן כללי, ניתן לטפל בממצאים האלו בארטרוסקופיה של הירך. אני מציע לפנות למנתח מומחה בארתרוסקופיות של הירך על מנת להחליט על התאמה לניתוח. אתה מוזמן לקבוע תור אלי במרפאות החוץ של בית החולים רמב"ם. אתה יכול לקרא עוד על ארתרוסקופיה של הירך ב http://hip.arthroscopy.expert אשמח לענות על שאלות נוספות ד"ר איתמר בוצר מומחה בארתרוסקופיה של מפרק הירך - בית חולים רמב"ם www.botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך