קרע במיניסקוס

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

26/12/2013 | 01:39 | מאת: יותם

שלום, לפני כשנתיים לאחר פעילות גופנית תחרותית (ג'ודו) חשבי כאבים בברך שהתבררו כקרע במיניסקוס האחורי. לפני עשרה חודשים נותחתי- להבנתי מהמנתח החלק העוטף את המיניסקוס נקרע והוא תפר אותו (ולא הוציא). עברו עשרה חודשים ולצערי הרב המצב בברך פחות טוב מאשר לפני הניתוח- עדיין ריצה מחישה לי כאב, עדיין הברך רגישה- מ"ישיבת ברווז" למשך דקה היא נהייתה מודלקת למשך שבוע. טווח תנועה מלא. התנועה שכואבת לי היא רוטציה של כף הרגל כשהברך ב-90 מעלות. ברור לי שאי אפשר לאבחן ללא בדיקה פיזית, אך מהפרטים שמסרתי ומנסיונך, האם נשמע כאילו הניתוח כשל? האם יש טעם לניתוח נוסף? האם פזיותרפיה נוספת (כבר עברתי חצי שנה של פזיותרפיה) עוד יכולה לשפר במשהו? המון תודה

28/12/2013 | 19:34 | מאת: ד"ר אברהם כץ

לפי התיאור שלך, כאבים בעת SQUATTING (ישיבת ברווז), מעידים על קרע במניסקוס. הטיפול המומלץ הוא חיזוק שרירי הירך באופן ממוקד סביב הברך במנחי פעולה שונים. מאחר וכבר עברת תיקון ניתוחי יש לפנות ל"מיקצוען" וכל פיזיותרפיסט מתחום האורטופדיה ידריך אותך לתירגול והורדת כאב. ניתוח מומלץ רק אם לאחר הטיפול השמרני עדיין יש כאבים שמפריעים לך בתיפקוד היומיומי ויש ממצאים בבדיקת הברך המעידים על קרע או בעיה אחרת, כדאי לשקול התערבות כירורגית . בזמן פעילות ימיומית מומלץ לשים גרב אלסטית/ברכית, לשמירת יציבות הברך.

29/12/2013 | 20:26 | מאת: יותם

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך