השפעת תרופת רואקוטן על פעילות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

17/12/2013 | 07:09 | מאת: אייל ימין

שלום רב לבני בן ה - 15 יש אקנה ברמה בינונית והוא כרגע נוטל 20MG רואקוטן המינון הקטן הקיים. כמו-כן הוא שחקן כדורגל בקבוצת נערים ב' שמתאמן 4 פעמים בשבוע ושבת משחק. אשמח להבין את המשמעות של התרופה על הפעילות הספורטיבית - האם אפשר להתאמן איתה או לא? ואם כן מה המינון הגבוה ביותר שאפשר מבלי שיפגע בשחקן.

28/12/2013 | 20:12 | מאת: ד"ר אברהם כץ

תרופה זו היא תרופה טובה לטיפול באקנה ובד''כ נסבלת טוב. תרופה זו עלולה לגרום לכאביי שרירים ולעיתים אף לפגיעה בעצמות הארוכות ולהפרעה בגדילה. כמו כן, עלולות להופיע תופעות שונות, כגון: יובש בעור, אי נוחות בבטן, בחילות וכו'. במיקרים בודדים הופיעו גם מחשבות שווא ומצבים בילבוליים. בזמן נטילת התרופה יש לעקוב אחר ספירת דם, תיפקודי כבד כולל תיפקודי קרישה. חשוב להיות במעקב אצל רופא עור מומחה. בהצלחה ד'ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך