בחילה והקאה בפעילות גופנית

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

15/11/2013 | 11:50 | מאת: יונתן

אני רוכב אופניים כבר המון שנים מגיל צעיר, עוד בתיכון, הייתי מסיים שיעורי ספורט עם בחילה ומשי פעם מקיא לאחר לאחר. לרוב, ברגע שאני עוצר פעילות עולה הרגשה של בחילה. במהלך הפעילות הכל תקין. אני בחור צעיר ( 25) , חזק , לא בכושר מיטבי כרגע אבל לא מרגיש קושי. ברגע של עצירה במהלך הפעילות, הדופק יורד וממש כמה שניות אחרי שאני מפסיק לפדל הבחילה מתחילה, עם צורך עז להקיא. ברגע שאני עולה על האופניים ומעלה דופק חזרה, הבחילה נעלמת האם יש לכם השערות מה הבעיה? הייתכן שזה מאמץ יתר תודה יונתן

16/11/2013 | 17:27 | מאת: ד"ר אברהם כץ

כשאתה כותב שהדופק יורד לאחר תום האימון , האם הוא יורד לדופק הרגיל או יותר נמוך ? מומלץ בכל מקרה לעשות בדיקת ארגומטריה , אקו לב והולטר לב . הולטר בודק את פעילות הלב 24 שעות ביממה וכדאי לבצע את הבדיקה בזמן פעילות זה לא מאמץ יתר ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך