המשך אימון לאחר תוצאת CPK גבוהה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

18/09/2013 | 10:02 | מאת: אלעד

שלום רב ד"ר, שמי אלעד, בן 26. לאחר תקופה ארוכה בה לא התאמנתי עשיתי אימונים אירוביים ואנאירוביים בעצימות די גבוהה במשך כשבוע ימים ועשיתי בדיקות דם כלליות יום לאחר שהרמתי משאות כבדים. ממד ה-CPK הגיע לכ-6300.יום לאחר מכן חזרתי על בדיקת ה-CPK והתוצאה הייתה על 4800. יומיים לאחר מכן התוצאה עמדה על 1000, וחמישה ימים אח"כ ה-CPK ירד ל-110. (נמנעתי מכל פעילות גופנית בתקופת בדיקות הדם החוזרות). רופאת המשפחה שלי הנחתה אותי להימנע מתרגילים אנאירוביים ולהסתפק בהליכות או בריצה לזמן קצר, אך אני מאוד מעוניין להמשיך לשלב אימונים אנאירוביים ביחד עם אימונים אירוביים, אפילו אם אלו יתבצעו בעצימות נמוכה. האם לדעתך אני יכול להתאמן באימונים אנאירוביים בלי לגרום לעצמי נזק בהקשר של ה-CPK? ואם כן, איך אעשה זאת בצורה בטוחה? בברכת שנה טובה וחג שמח, אלעד

22/09/2013 | 21:01 | מאת: ד"ר אברהם כץ

העליה בערכי ה CPK היתה עקב החזרה לפעילות גופנית לאחר זמן רב ברגע שהערכים חוזרים לנורמה אתה יכול להמשיך להתאמן כדאי לבדוק מידי פעם את רמות הCPK על מנת להיות רגועים המשך להתאמן ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך