אנמיה ופעילות גופנית - כיצד להמשיך ?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

21/06/2013 | 06:19 | מאת: פלפלת

שלום רב , אני בת 38 ,משקל 48 ק"ג מתעמלת בצורה רצופה מגיל 24 ( הליכות , פילאטיס , שיעורי חיטוב - גם במהלך שני הריונות ) . לפני כחודשיים התחלתי להתאמן בריצה בצורה הדרגתית פעמיים בשבוע ואני עדיין בשלב האינטרוואלים כדי לבנות סיבולת בצורה נכונה ולא להעמיס על הגוף . במהלך השנים סבלתי אחת לכמה שנים מאנמיה ותוחזקתי בכדורי ברזל , קל וחומר במהלך ההריונות . לאחרונה נוכח עייפות מרובה ביצעתי בדיקות דם השבוע והתוצאות : Fe- iron - 19 Hemoglobin - 10.7 Ferritin <8 גם מדדים נוספים הקשורים לתאי הדם האדומים יחד עם אלו על אנמיה בכל מדד אפשרי ורופאת המשפחה רשמה לי כדורי ברזל במינון מוגבר על מנת להשלים חוסרים. אודה על האמת ואומר שאימוני הריצה שלי לא מתרוממים ( לא מפתיע כנראה) - עד כה אני מצליחה במקסימום לרוץ כ 2.5 ק|מ באינטרוואלים מתוך 5 ק"מ המשלבים ריצה והליכה ואני בהחלט חשה בקושי ( אני מרגישה ש" הגוף לא סוחב/ מתניע ") וכעת ברור מדוע . הפעילות שלי נכון להיום : - פילאטיס רצפה - פעמיים בשבוע + פילאטיס מכשירים - פעם בשבוע + 2 אימוני ריצה / הליכה באינטרוואלים . שאלתי היא איך ממשיכים ? אני לא חשה קושי או עייפות באימוני הפילאטיס אבל בריצה בהחלט כן . האם להפסיק להתאמן בריצה כרגע עד לשיפור הברזל ? האם ללכת במקום לרוץ ? מה הנכון לעשות בשלב זה ? אודה מאד לעצתך המקצועית תודה פלפלת

23/06/2013 | 23:26 | מאת: ד"ר אברהם כץ

על מנת לתקן את האנמיה שיש לך , יש צורך בנטילת תוספות ברזל דרך הפה לפחות שלושה חודשים וכמובן לאכול גם מאכלים עתירי ברזל . עם העליה בהמוגלובין וברמת הברזל תוכלי להתאמן בעוצמה רבה יותר . לא להפסיק להתאמן ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך