כאבים בירך בעת ביצוע סקוואט

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

20/02/2013 | 15:03 | מאת: אדם

שלום, אני בן 27 עם ניסיון מסויים באימוני כח עם משקולות חופשיים. לפני כמה שנים, תוך כדי ביצוע סקוואט, בתחתית טווח התנועה, נשמע רעש 'סנאפ' וחשתי כאב באיזור הירך\מפשעה. יש לציין שבאופן עקבי לפני המקרה חשתי כאב קל באיזור בעת ביצוע סקוואטים. הכאב לא היה נוראי, ולאחר כמה ימים ניסיתי להתאמן שוב - אך שמתי לב שכאשר אני מרים את הרגל כלפי החזה הדבר מלווה בכאב. פניתי לאורטופד. אני לא זוכר אם נשלחתי לצילום. הוא אמר שהוא חושד שמדובר בקרע קטן באחד הגידים או תלישה של חתיכת עצם באיזור ושלח אותי לדרכי עם אטופן. סיימתי את הטיפול ולצערי נאלצתי להפסיק להתאמן בשל נסיבות אחרות מאז. כעת(לאחר כ-4 שנים) אני מעוניין לחזור ולהתאמן, בלי לפצוע את עצמי הפעם, ולכן התחלתי לבדוק את התחושה בתחתית התנועה ללא משקל. שמתי לב שאני מרגיש את הכאב המסויים הזה בשני הצדדים באותו מיקום. בחיפוש באינטרנט תופעה שנקראת 'צביטה פמורואצטבולרית' נשמעת מחשידה ביותר. דבר נוסף שכדאי לציין הוא שהגמישות שלי בשרירים באיזור לא טובה(תמיד הייתה בעצם) בכלל, במיוחד בחבליים. מה שאני שואל הוא למי עליי לפנות - רופא ספורט או פיזיותרפיסט שמתמחה בספורט. אני מעוניין במישהו שיש לו נגיעה בתחום המשקולות אם אפשר על מנת שלא יפתור את זה במתן תרופות והמנעות מוחלטת מפעילות. תודה, אדם

24/02/2013 | 23:29 | מאת: ד"ר אברהם כץ

לפי התיאור שלך מדובר בפגיעה כלשהיא בחלק הפנימי של הירכים - השרירים המקרבים . המונח שציינת מתאר פגיעה בפרקי האגן הטיפול הוא הפעלת האיזור עד גבול הכאב וכמובן סבלנות , אין פתרון פלא ולא דרכי קיצור ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך