עוויתות בשרירים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

12/10/2012 | 00:28 | מאת: רוני

קודם כל תודה על הפורום. אני בן 27, בריא ומרגיש מצוין. מתאמן 2-4 פעמים בשבוע בתרגילי משקולות וכוח. בחודשים האחרונים אני מרגיש עוויתות בשרירים, במיוחד בשרירי הרגל השונים. אלו עוויתות חלשות, אני לא קם מכאבים באמצע הלילה, אבל זה קצת מציק. זה קורה גם (ואולי בעיקר) בעת האימון. בנוסף, כשאני במתח נפשי, יש לי כמו קפיצות בעיניים. האם כל זה אומר שחסר לי מגנזיום? אני אוכל כל יום רבע כוס של גרעיני דלעת, וחופן אגוזים ושקדים! אשמח לקבל תשובה.

13/10/2012 | 17:36 | מאת: ד"ר אברהם כץ

כאשר יש עויתות (CRAMPS) בשרירי הגפים התחתונות בלילות , כשנוטלים מגנזיום זה לעיתים מועיל. לפי התיאור , זה לא המקרה אצלך ובודאי לא ה"קפיצות " בעינים . מה שיכול אולי לעזור זה שתיית משקה בשם שוופס שמכיל חומר שנקרא כינין שיכול לעזור למניעת ההתכוצויות . המשך להתאמן ואל תתפתה לקחת תוספי מזון ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך