שאלה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

13/04/2012 | 16:31 | מאת: אייל

מזה כשלושה חודשים הנני סובל מכאבים במפשעת שמאל. הנני עוסק בפעילות גופנית, נבדקתי קלינית ארבע פעמים ולא זוהה בקע, בבדיקת אולטראסאונד זוהה בקע מפשעתי זהיר, הזמנתי ניתוח והמנתח לקראת ניתוח בדק אותי שוב קלינית ולא איבון בקע, לכן נשלחתי ל mri שקבע ? נראית אי סדירות גרמית במבנה הגבשושית הקטנה משמאל. הזיזים באיזור האחיזה של האיליו פאסואס גורמים גם ללחץ על שריר האוברטור החיצוני משמאל וקיימים שינויי סינגל בשריר עם הדקקות של השריר באיזור זה. איזור המאחז של גידי ההמסטרינג שמור. שאר המסה השרירית תקינה.? בעקבות זאת קבע בכירורג המנתח כי בmri לא אובחן בקע ולכן אין צורך בניתוח. כירורג טוען שבעייתי צריכה להיות מופנית לרופא ספורט והכוון אורטופדי. מה אני צריך לעשות ??

14/04/2012 | 20:16 | מאת: ד"ר אברהם כץ

יש תופעה כזו של כאבים במפסעה ללא בקע. הסיבה היא פגיעה כלשהיא בשרירי הבטן התחתונה . הטיפול בשלב ראשון הוא חיזוק שרירים אלו (למשל ביצוע כפיפות בטן לימין ולשמאל ) . אם הכאבים ממשיכים , יש למצוא כירורג שמכיר את הבעיה ומוכן לנתח ולחזק את שרירי המפסעה ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך