תרגול יוגה חמה (ביקראם) בזמן הריון

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

20/02/2012 | 17:52 | מאת: יוגה

שלום, אני בתחילת הריון, מתרגלת ביקראם יוגה כ5 חודשים (יוגה חמה) האם ניתן להמשיך בפעילות בזמן הריון? (בהנחה שלא עושים תנוחות בטן ומתאמצים פחות- הכוונה האם החום בחדר יכול להזיק)? או אם אתמצת את השאלה טיפה יותר- האם פעילות בחדר מחוממם ל 38 מעלות משמע שחום הגוף עולה ל 38 מעלו אושבגלל שמזיעים אז הגוף מצנן את עצמו? תודה רבה!

21/02/2012 | 23:25 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אני ממליץ בכל חום לא לעשות פעילות גופנית כלשהיא בחדר מחומם !!! כשיש דלקת איזושהיא בהריון וחום הגוף עולה , נהוג לטפל מייד כי אי אפשר לדעת איך החום הגבוה משפיע על העובר ובודאי לא בשלושת החודשים הראשונים שבו נוצרים האברים , על אחת כמה וכמה כשנמצאים בסביבה חמה . פעילות גופנית כשלעצמה מומלצת בזמן ההריון . הגוף מצנן את עצמו על ידי ההזעה אך כאמור לא ידוע מה ההשפעה על העובר ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך