תסמונת מדור

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

07/01/2012 | 21:16 | מאת: אלון

שלום רב, אני רץ למרחקים ארוכים (חובב). לאחרונה אני סובל מכאבים קשים בשריר התאומים. האורטופד (ללא בדיקה מעמיקה) איבחן זאת כתיסמונת מדור. 1. מהי צורת האיבחון של תסמונת זאת? 2. האם ניתן להבחין בתופעה בצילם אולטראסאונד, או בדרך אחרת? 3. מהי צורת הטיפול? תודה

07/01/2012 | 23:25 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אם הכאבים מופיעים במשך הריצה ו \ או מיד לאחר מכן , ונעלמים לאחר מנוחה ובהנחה שאתה בחור בריא , סביר להניח שאכן מדובר בתסמונת המדור . השרירים בשוק מופרדים למדורים וכאשר הלחץ התוך מדורי עולה , מופיעה תסמונת זו . אם הכאבים מופיעים בכף הרגל ומלווים בהרגשת נימול יתכן שמדובר ב"כליאה " של אחד העצבים בשוק ו\ או הכאבים מופיעים גם בהליכה כדאי להבדק . הטיפול הוא פשוט מנוחה והגבהת הרגל . כמובן שאפשר לעשות סוג ספורט אחר ש\ללא הפעלת שרירי הגפים התחתונות למשך מספר שבועות כגון חתירה בקיאקים או כל פעילות אחרת בחדר כושר - אופני ידיים או פעילות עם משקולות לפלג גוף עליון ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך