כאבי ראש אחרי שחייה.

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

28/09/2011 | 17:32 | מאת: בת 19

שלום רב. אני בת 19 ומקפידה לעשות ספורט בין פעמיים ל-3 בשבוע. בילדותי הייתי ילדה מאוד ספורטיבית (אולי אפילו בצורה מוגזמת) ושחיתי בצורה תחרותית (אבל לא מקצועית). נטשתי את השחייה בגיל ההתבגרות ולאחרונה התחלתי לחזור לשחות. העניין הוא שאחרי השחייה אני מרגישה כאב ראש מעצבן, בצורת הלימות. כאב הראש נפסק כשאני נחה, שוכבת או נמצאת במים חמים (לדוגמה ג'קוזי). כדור פשוט לכאבי ראש פותר את הבעיה אבל התופעה חוזרת וגם הבחנתי בכך שככל שאני מאמצת את הגוף יותר בשחייה הכאב ראש חזק יותר בהתאמה. הוא נעלם מעצמו כעבור כמה שעות\ בבוקר, והוא לא מופיע בשום מאמץ גופני אחר: לא בריצה (למרות שהיא מאומצת באותה המידה), הליכה, הרמת משקולות או עיצוב ואינו כולל תופעות לוואי כלשהן (דוגמת סחרחורת או בחילה חלילה). מה עשויה להיות הסיבה לכך? אני לא הייתי רוצה להפסיק את הספורט הזה.

30/09/2011 | 19:01 | מאת: ד"ר אברהם כץ

יש אלף ואחת סיבות לכאבי ראש והסיבה האלף ושתיים היא שלא יודעים מה הסיבה . האם כאבי הראש מופיעים לאחר שחייה בסגנון מסויים ובסגנון אחר מופיעים פחות ? לפי מה שאת מתארת יתכן שהסיבה קשורה לשינויים כלשהם בחוליות עמוד שדרה צווארי ולכן כדאי לצלם אותן על מנת לשלול סיבה זו ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך