כאבים בחזה במהלך רכיבה על אופניים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

06/09/2011 | 16:10 | מאת: ערן

שלום רב, אני בן 38, רוכב שנים רבות מידי יום שישי רכיבת שטח הכוללת גם אלמנטים טכניים. לאחרונה אני חש כאבים בחזה המקרינים לאזור הצוואר וליד שמאל לאחר מספר שעות רכיבה. הכאבים הינם רציפים ולא בפולסים. הדבר קרה דווקא לאחר הורדת דופק, חלף לאחר מנוחה של כשעה ואירע גם ברכיבות קצרות יחסית. ביום שישי האחרון, לאחר רכיבה טכנית מאומצת של כארבע שעות, בעת רכיבת מנהלתית רגועה, החלו לתקוף אותי כאבים בחזה שהלכו והתגברו במשך כחצי שעה עד למצב שבו התקשיתי לנשום ונאלצתי להקיא. האירוע לווה בכאבים ביד שמאל ובצוואר, בכאב ראש (כנראה מהתייבשות קלה) ופג בהדרגה. בדיקות א.ק.ג. במיון ובדיקת אנזימים המנבאים תעוקת חזה נמצאו תקינות. יצוין שאני עורך בדיקות ארגומטריה אחת לשנה ונמצא בכושר טוב יחסית (עם כי מעשן מעט ונוטל תרופות למניעת כולסטרול). בהנחה שהבעיה אינה בלב, באיזה כיוון עלי להמשך את הבדיקות? תודה, ערן

08/09/2011 | 10:38 | מאת: ד"ר אברהם כץ

בכל מקרה צריך לשלול בעיה לבבית כלשהיא וצריך לעשות מיפוי לב במאמץ או אקו לב במאמץ , בינתיים כדאי לא להתאמן ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך