הקשר בין ברזל והמוגלובין

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

29/07/2011 | 18:26 | מאת: יוליה

אני מתאמנת כחצי שנה לתחריות טראתלון - בערך 10 שעות שבעיות. בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש עיפות רבה וה"ביצועים" הספורטיבים שלי התדרדרו. החשד היה חוסר בברזל - תוצאות בדיקות שעשיתי הצביעו על המוגלובין סביר (13) וברזל בדם נמוך מאוד (40). איך זה מסתדר יחד? מה פירוש הדבר והאם זה מסביר את התשישות? התבלבלתי לחלוטין מהתוצאות להסבר אודה

30/07/2011 | 20:10 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אין מספיק נתונים על מנת לתת תשובה עניינית מה עם שאר בדיקות הדם , עשית בדיקת לב במאמץ ? ד"ר כץ

30/07/2011 | 21:16 | מאת: יוליה

בדיקת לב במאמץ זו הבדיקה שרצים על מסלול ומנטרים את קצב הלב? עשיתי כזו והיא תקינה ביותר. בבדיקות כל שאר המדדים היו תקינים - בתווך. מלבד זה שכנראה גם מקנן לו סטרפטוקוק אצלי. לא ברור לי הקשר בין בדיקת Iron-Fe שאינה תקינה - להמגלובין - שהוא תקין תודה על תשובתך

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך