רפואת ספורט ונשים?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

11/07/2011 | 20:59 | מאת: סטודנט

שלום, אני לא בטוח שאני כותב בפורום הנכון. אני מחפש נושא לעבודת מחקר שאני עושה, על תחום רפואי שבו נשים מופלות לרעה. למה אני מתכוון? הנבדק הרפואי הטיפוסי הוא גבר לבן, כתוצאה מכך, כל הידע הרפואי הקיים מבוסס על האנטומיה והתכונות של גברים לבנים. אנשים שהם לא גברים לבנים = נשים, בני מיעוטים וכו' מטופלים כאילו היו גברים לבנים למרות שהם לא, ולכן נפגעים מצורת הטיפול ולא מבריאים כראוי , זאת כי הידע על הטיפול הראוי לגביהם לא קיים חשבתי שרפואת ספורט יהיה תחום יותר רלוונטי בגלל התפיסה של תחומי הספורט כתחומים גבריים, פיזיים, ופחות נשיים. האם מישהו יכול לעזור לי? תודה מראש.

14/07/2011 | 20:41 | מאת: ד"ר אברהם כץ

כיום נשים עוסקות בכל סוגי הספורט גם ה"קשוחים" ביותר כגון איגרוף , כדורגל ועוד. אני מציע שתמצא נושא אחר ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך