שאלה לגבי תסמונת "אימון היתר"

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

30/06/2011 | 18:15 | מאת: ניב

היי, אני בן 23. קראתי כתבה מYnet על בחור צעיר מאוד שנהג להתאמן הרבה ובקביעות (בין השאר בשכיבות סמיכה) ולקה באירוע מוחי עקב חבלה בעורק. לא הוכח אם אימון היתר גרם לכך אבל הבנתי שזה ידוע שאימונים אינטנסייבים מעלים את הסיכון לחבלות כאלה.. אני שואל רק מתוך היגיון ולא מתוך היסטריה או משהו. ברור לי שזה מקרה חריג אבל בכל זאת חשוב לי לדעת: התחלתי בחודש האחרון לבצע סטים של שכיבות סמיכה כדי לפתח את שרירי החזה. עכשיו - כדי לפתח את השרירים האלה בצורה יעילה חייבים (ככל הידוע לי) להגיע לקצה גבול היכולת של השריר ולתחושת מאמץ "חדה" או "חריפה" בשריר. ברור שצריך ליצור עומס גדול על השרירים. האם האימונים האלה יכולים להעלות את הסיכון (חריג או לא - לא משנה, מבחינה הסתברותית) לחבלה אפילו קטנה מאוד בעורק/ווריד? כי הרי מטבעם - הם יוצרים לחץ גדול על המערכת. באימון האחרון עשיתי 10 סטים כאשר בכל סט אני עושה שכיבות סמיכה עד שאני פשוט לא יכול יותר ומשתטח על הרצפה וככה 10 פעמים, עם הפסקות של דקה אחת בין סט לסט. לפני כמה שבועות עשיתי אימון מוגזם (אבל חד פעמי) של שכיבות סמיכה סטטי- לרדת למטה ולהחזיק 20 שניות- ככה 17 פעמים. האם אימונים כאלה עלולים לסכן? ומה לגבי אימוני כפיפות בטן שאני מבצע על אותו עיקרון בדיוק? (סטים כאשר בכל סט אני מגיע לתחושת מאמץ חזקה בשריר) תודה מראש!

30/06/2011 | 23:22 | מאת: ד"ר אברהם כץ

כל פעילות שעושים יש להגביר את עוצמת ומשך הפעילות באופן הדרגתי . תוכח לדעת שגם באופן כזה אתה תגיע להשגים ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך