כאבי רגליים בילדים לאחר פעילות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

28/04/2011 | 09:45 | מאת: ערן

שלום, ביתי בת ה-7 סובלת מכאבי רגליים לאחר פעילות גופנית כגון משחק בכדור או רכיבה על רולרבליידס. הכאבים מורגשים בעיקר בלילה, אז היא מתעוררת בבכי מהכאב. הרגעה נעשית באמצעות מסג'ים לשוק באזור שריר התאומים ואקמולי. בעבר, לפני כשנתיים, חשבנו שמדובר בכאבי גדילה, והיא נבדקה אצל אורטופד ובמרפאת ספורט, שם לא אבחנו כלום. היום אנחנו יודעים יותר לשייך את הכאבים לפעילות גופנית, לאו דווקא ברמת מאמץ גבוהה. ניסיתי לקחת אותה לצעידה ולעשות לה תרגילי שחרור לאחר מכן. במקרים האלו, לא היו כאבי רגליים, אם כי לא בטוח שהצעידה משקפת מאמץ של אותם שרירים הפעילים בריצה אחר כדור או רכיבה על רולרבליידס. מה המשך הבירור המומלץ במקרה הנדון? תודה.

30/04/2011 | 21:07 | מאת: ד"ר אברהם כץ

מאחר והכאבים לא מופיעים לאחר הליכה אין מה לדאוג . בהליכה וריצה מופעלים אותם השרירים . כרגע אין צורך בבירור נוסף ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך