כאב ברגל אחרוית בזמן ריצה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

29/03/2011 | 11:45 | מאת: לירון

שלום, אני בן 40, רזה וגבוה (כ- 1.90 מטר). בריא בדר"כ. העבודה שלי משרדית ואני יושב הרבה על כסא. רץ פעמיים שלוש בשבוע בחדר כושר על הליכון. כל פעם 10 ק"מ בקצב 10.4 קמ"ש. לפני כל ריצה אני הולך 1 ק"מ בקצב 5.5 קמ"ש ואחרי הריצה הולך אותו דבר בשביל החמום שאחרי. בזמן האחרון כואב לי בשריר האחורי ברגל הימנית. זה השריר החיצוני מאחורה (לא האמצעי מאחורה ולא הקרוב לרגל השמאלית). הכאב מתחיל בשריר האחורי- חיצוני של השוק הימנית והולך למעלה בקו ישר עד אמצע הברך הימנית. לפעמים הכאב נמשך כמעט עד הישבן. בזמן הריצה הכאב עולה ויורד ובדר"כ יורד. בכל מקרה הכאב יחסית נסבל ולא שורף או דוקר עד הק"מ השישי שביעי שאז זה גם בברך. ביום יום אני קצת מרגיש את הכאב, יחסית יותר מתי שאני נוהג באוטו. מה זה יכול להיות? איך פותרים את זה? תודה

03/04/2011 | 23:53 | מאת: ד"ר אברהם כץ

על סמך התיאור אי אפשר לדעת את הסיבה לכאב . בהנחה שאין שום בעיה כל שהיא , הטיפול הוא להמשיך להתאמן עד גבול הכאב , ז"א עד הק"מ החמישי . במידה והכאב לא מוקל , צריך לבדוק את הרגל לכל אורכה לא להפסיק להתאמן ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך